Lobsterroll - grillet luksus hummer hotdog
Lobsterroll - grillet luksus hummer hotdog

Lobsterroll - grillet luksus hummer hotdog

Lobster Roll eller på dansk hummer hotdog er super flabet, eksklusivt, nemt og mega lækkert. Den perfekte grill forret, mellemret eller en del af en grillbuffet. En ting er helt sikkert, det her smager så havguderne synger. You are in for a treat!! Jeg har her lavet lobster roll med frisk hummer fra fiskemanden, få ham evt til at dele den, hvis ikke du selv er til at jage en kniv i nakken på hummeren. Du kan også bruge en forkogt hummer, men aldrig en frossen, den skal så bare have kort tid på grillen, indtil den bare lige er lunet. Du kan sagtens købe brioche hotdog brød, men bager du selv dine brød kan du, udover at du får de lækreste rolls, lave dem i den str. som passer til serveringen. Her har jeg lavet små brød, da de skulle fungere som en lækker lobster roll snack, serveret med champagne, til at skyde grillaftenen igang.
Arbejdstid 25 min
Tilberedningstid 8 min
Samlet tid 33 min
Ret Lobsterroll - grillet luksus hummer hotdog
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 hummer på ca 1 kg som fiskemanden har skåret igennem, hvis ikke du selv vil kaste dig ud i det. Få ham evt også til at rense den klar til brug.
  • 100 g smør
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 lille skalotteløg i små fine tern
  • 0,25 tsk salt
  • 6 lunede brioche pølsebrød

Lobster mayo

  • 100 g god mayonnaise
  • 3 spsk helt fintskårne blegselleri
  • 2 spsk fintskårne forårsløg toppe eller purløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 knsp cayennepeber
  • 2 knsp sød paprika
  • 2 knsp sukker
  • 0,5 tsk salt
  • vrid med peberkværnen

Sådan gør du
 

  • Rør mayo`en sammen.
  • Varm smørret, ved medium varme under omrøring, i en lille kasserolle indtil det bruner let. Kom skalotteløg, salt, hvidløg og citron i, tag fra varmen, men hold det lunt.
  • Del hummeren i to og klargør, hvis fiskemanden ikke har gjort det for dig. Grill først over direkte varme kødsiden i 1 min. Vend hummeren, grill den derefter på skalsiden ved indirekte varme i ca 7 min. Pensl den på kødsiden med brunet smør undervejs
  • Tag den nu helt røde hummer af grillen, læg den på et spækbræt. Pil halekødet ud. Slå revner i kløerne ved at banke på dem med bagsiden af en tung kokkekniv, pil kødet ud.
  • Kom mayo´en i de lune brød, derefter hummer kød og slut af med den lune brunede smør.
Lobsterroll - grillet luksus hummer hotdog
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering