Jordbær flødeis

Her er en flødeis som smager rigtigt meget af friske jordbær, sol og sommer. Lav den mindst 2 timer før servering.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 2 min
Samlet tid 33 min
Ret Jordbær flødeis
Antal 800 ml

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 175 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 5 æggeblommer
  • 2 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab alle vaniljekornene ud og gem dem. Den tomme vaniljestang, jordbær og halvdelen af sukkeret kommes i en gryde og koges op. Rør rundt og lad det simre i til sukkeret er smeltet. Blend jordbærblandingen til en puré med en stavblender og kom pureen gennem en fin sigte, så jordbærkerner sorteres fra. Brug en ske til at presse pureen gennem sigten.
  • Kom vaniljekorn i en skål sammen med æggeblommer og resten af sukkeret. Pisk det luftigt. Bland jordbærmos med fløde og mælk og vend det i æggemassen. Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i min. 2 timer.
  • Hæld jordbærmassen i ismaskinen og kør isen i ca 20 minutter. Kom isen over beholder og sæt i fryseren i minimum 2 timer inden den skal serveres.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering