Chokoladebrud med karamel og peanuts
Her har du muligheden for at imponere. Det tager lidt tid at lave, men er ikke kompliceret. De smager fantastisk og er hele umagen værd.
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 125 g rørsukker
- 2 spsk glukosesirup
- 1 tsk saltflager
- 200 g mørk chokolade
- 0,5 dl salte peanuts
Sådan gør du
- Hak chokoladen og kom 2/3 af chokoladen i et vandbad. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Tag den af varmen og resten af chokoladen røres i. Læg chokoladen ud på et stykke bagepapir på et skærebræt. Fordel peanuts godt på chokoladen. Tryk dem gerne en smule ned i chokoladen.
- Kog sukker, fløde og glukosesirup sammen i en gryde ved middel varme omkring 40 minutter. Det må ikke koge for voldsomt. Til sidst er karamelmassen gylden, sej og tyktflydende. Den skal slippe bunden når man rører i den. Test med en teske og hæld lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød. Hvis den er blød, kog lidt længere.
- Når karamellen er klar, drys salt i og rør hurtigt rundt.
- Når den lune karamel er håndvarm, kom den i en sprøjtepose eller frysepose. Klip et meget lille hul og fordel tynde striber karamel over hele chokoladepladen. Lad chokoladen stå og størkne på køkkenbordet eller sæt i køleskabet. Bræk i passende stykker og server.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!