Ingefærshot uden kogning
Her er en rigtigt god opskrift på ingefærshots, som du ikke behøve koge. På den måde bevarer du en masse effektive vitaminer og enzymer.
Ingredienser
- 1 l vand
- 200 g skrællet ingefær i skiver
- 2 øko citroner uden skræl
- 2 spsk flydende honning
Sådan gør du
- Blend citroner og ingefær til mos med vandet.
- Lad det trække på køl 1- 2 dage. Si frugtkødet fra og tilsæt honning. Hæld væsken på flaske. Holdbar ca 2 uger.
- Drik et shot hver morgen og hold dig sund.
Da vi har mere frugt i haven end vi kan spise og også for at spare lidt plads i fryserne, har jeg lavet ingefærshots af den overskydende frugt, gerne flere forskellige slags sammen i forholdet ca. 1 kg renset frugt til 650 g ingefær, puttet det i juiceren og derefter på rengjorte juiceflasker, som jeg har frosset, og nu har vi shots til hele vinteren. Det er ikke nødvendigt med honning eller andre former for sødestoffer. Pulpen bliver frosset ned i mindre portioner ca. 250 g pr. pose, der løbende bliver brugt i både mad og hjemmelavede morgenboller. Intet spild og masser af vitaminer og velsmag hele vinteren. Mums. :-).
NB. Alle slags rensede grøntsager bliver også blandet i, hvis vi har for meget. Bønner og ærter duer dog ikke, hvis man vil bruge pulpen.
Hvor lyder det godt Bente. Det er dejligt, når man kan udnytte sine råvarer uden spild. Når man så oven i købet får dejlige shots og mad ud af det, så bliver det ikke bedre 😉
det er altid spændende med nye opskrifter
hilsen grethe
Tusind tak, det er så sødt af dig at skrive til mig 🙂 Jeg er også selv rigtig glad for opskriften på ingefærshot. De bedste hilsener, Vibeke.