Græskarboller. Opskrift på bløde søde boller.

 

Græskarboller. Opskrift på bløde søde boller.

Græskarboller

Bløde tunge græskarboller med en dejlig let sød smag af krydderier og græskar. Nemme at lave og gode at fryse. Perfekt til en kold efterårs aften med varm kakao, the eller til halloween. De smager virkeligt lækkert med lidt smør på. Man kan lave dem sjove, formet som små græskar med en lille mandelstilk, hvis man har lyst.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret græskarboller
Antal 10 boller

Ingredienser

  • 180 ml mælk
  • 100 g sukker
  • 1 tsk gær
  • 2 dl græskar puré fra dåse - eller hjemmelavet græskar puré
  • 0,5 dl neutral olie
  • 2 tsk kanel
  • 0,25 tsk revet muskatnød
  • 1 knsp støt nelliker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g mel - cirka
  • 10 smuttede mandler - kan undværes

Sådan gør du 

  • Bland mælk og sukker i en lille gryde over medium varme til det småkoger og sukkeret er opløst. Fjern en halv dl af denne blanding, og sæt den til side i en lille skål til senere. Hæld resten af mælkeblandingen i en skål og lad det køle ned.
  • Tilføj gær, græskar, olie, kanel, muskatnød, allehånde, nelliker, vanilje og salt. Bland med håndmixer eller køkkenmaskine ca 1 min. Tilsæt mel og kør håndmixeren med dejkroge til det er godt blandet sammen. Herefter skal dejen æltes sammen. Hvis dejen kan forekomme en smule tarvelig, kom lidt olie på dine hænder. Omvendt tilsæt lidt ekstra mel, hvis dejen er for våd. Lad dejen hæve lunt i en overdækket skål i 30 min.
  • Form 8 boller på et bord med lidt mel. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Sæt en mandel i midten af hver bolle. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve igen i ca 30 min i et lunt sted. Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn.
  • Pensl bollerne med mælkeblandingen fra tidligere. Bages i 18-22 min, eller indtil de er gyldenbrune.
Græskarboller. Opskrift på bløde søde boller.
2 Kommentarer
  1. Kirsten Rasmussen
    Kirsten Rasmussen siger:

    Hvorfor bruger du græskar fra dåse? Hvad sker der hvis jeg bare blender græskar i samme mængde og bruger? VH Kira

    Svar
    • Vipoan73
      Vipoan73 siger:

      Hej Kira.
      Beklager det sene svar, men jeg har haft lidt tekniske problemer.
      Frisk græskar er ikke det samme som græskar pure. Opskriften på hjemmelavet pure er enkelt, men tager lidt tid. Sådan gør jeg: Del græskaret i kvarte og rens grundigt for kerner og tråde. Bag græskaret med skal på 175 grader i ca 1-1,5 time afhængig af størrelse. Kødet skal føles mørt, når man stikker idet med en gaffel. Når græskaret er færdigbagt, skrabes kødet af skallen og blendes med en smule vand. Så nemt er det. Græskarpure kan bruges også bruges til bla supper, smoothies, kager mv.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering