
Flødekartofler
Denne opskrift på flødekartofler er helt klassisk og nem at lave. Den har masser af smag og er elsket af både store og små.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1 æg
- 1 finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 5 dl piskefløde
- 1 tsk muskatnød
- 0,5 tsk timian (eller 1 tsk frisk)
- 1 tsk salt
- 40 g smør
- 0,5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, skær i skiver og læg i et smurt fad med finthakket løg.
- Pisk æg og bland det med piskefløden. Tilsæt presset hvidløg, krydderier, salt og peber og fordel det hele hen over kartoflerne.
- Læg folie over fadet. Bag i ovnen ved 175 grader, ca 50-60 minutter til kartoflerne er møre. Tag folien af de sidste 10-15 min, så flødekartoflerne bliver gyldne.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!