Caponata, nem opskrift.
Caponata, nem opskrift.

Caponata

Caponata er en af de mange klassiske italiensk grøntsagsretter. Her har vi fortolket den på opskrifteriets måde, men stadig med respekt for den autentiske opskrift. Det er en sund og meget smagsfuld ret, som kan bruges på et utal af måder. Server den med bønner, linser, stegte kartofler, pasta, med eller på brød. Server den varm eller kold som tilbehør til kød, fisk eller pølser. Brug den som en del af antipasti, som er Italiens take på småretter, i Spanien også kendt som tapas. Lav evt en stor portion caponata, (undlad mandlerne) og gem den på køl, i skoldede glas, så har du nem ret eller tilbehør en travl dag.
Arbejdstid 35 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 1 t
Ret Caponata
Antal 6 personer, som tilbehør.

Ingredienser

  • 1 aubergine i tern
  • 3 stilke blegselleri i skiver
  • 1 løg i tern
  • 1 fast lille squash i tern
  • 1 gul peber i tern
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 dåse hakkede tomater - eller 5 røde finthakkede friske tomater.
  • 1 spsk kapers
  • 1 dl oliven uden sten
  • 0,5 dl sherry eller anden eddike blandet med 1 spsk sukker.
  • mandler eller pinjekerner kan undlades
  • 0,5 olivenolie, cirka

Sådan gør du
 

  • Vend aubergine tern med 1 spsk strøget fint salt, og lad dem trække i ca 20 min.
  • Kog imens selleri-skiverne et par minutter i letsaltet vand (det tager evt bitterhed ud af blegselleri) Hæld vandet fra sellerien, og sæt dem til side indtil de skal bruges.
  • Læg aubergine tern i et rent viskestykke, og tør dem fri fra for væde. Bland dem derefter med 1 spsk olie, og steg dem i en god teflon pande til de er lysebrune, hæld dem fra panden, og gem til de skal bruges.
  • Steg nu løg, squash, og peberfrugt i olivenolie, til de begynder at blive møre.
  • Tilsæt hvidløg, citronskal og blegselleri, steg med i et par minutter.
  • Kom eddike/sukker blandingen ved, og lad den koge næsten væk, før du rører tomat, aubergine, kapers og evt oliven i, lad det koge et par minutter.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, hæld caponataen i en bradepande eller lignende, drys med mandler eller pinjekerner, fordel tilsidesat 2 spsk olivenolie ud over (kan undlades)
  • Bag færdig i ovnen ved 165 grader varmluft i 15-20 min.
Caponata, nem opskrift.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering