Æblecrumble
Æblecrumble er helt nem at lave. Denne opskrift har en ekstra lækker sprød crumble og æblerne får en god og fin smag af krydderier.
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 100 g havregryn
- 150 g koldt smør
- 120 g sukker
- 1 knsp salt
- 7 æbler (mellem store)
- 2 spsk rørsukker
- 6 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
Sådan gør du
- Bland mel, havregryn, smør, sukker og salt. Gerne i en foodprocessor eller med håndmixer. Dejen skal ligne krummer.
- Skræl æblerne og skær dem i små tern. Vend æblerne med kanel, kardemomme og sukker. Fyld dem i en tærteform, ca 25 cm i diameter.
- Hæld krummedejen over æblerne og bag kagen ved 200 grader varmluft i ca 35 min. Server kagen lun med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Historien bag opskriften
I princippet kan alle æbler bruges, på nær Belle Boskop.
Jeg har prøvet æblecrumblen – den er fantastisk – synes børn som voksne. Det eneste jeg ikke kan få til at stemme, er at der skal blandet sukker, kanel og kardemomme, som æblerne skal vendes i – det er altså ikke nok til 7 æbler skåret i mindre tern. Jeg måtte gentage processen 3 gange. Men resultatet er perfekt.
Hej Charlotte. Tak for din tilbagemelding! Jeg er glad for at du kunne lide opskriften. Æbler varierer jo altid i størrelsen og jeg brugte nok lidt små æbler. Nu er opskriften rettet til, så mængden passer lidt bedre.