Jordbær chili sauce

Denne spicy jordbær sauce er både smuk og har en frisk og sød smag, som passer til stort set det hele. Særlig grillet kød er et godt valg til denne sauce.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Jordbær chili sauce
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 350 ml oksekød bouillon
  • 100 ml hvidvinseddike
  • 0,5 dl kop mørk farin
  • 50 ml soya
  • 400 g rensede jordbær i halve
  • 1 spsk rosmarin, helst frisk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk vand
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • 1 tsk finthakket frisk chili (kan udelades)

Sådan gør du
 

  • I en gryde tilsættes bouillon, vineddike , farin , sojasauce , jordbær og samt rosmarin. Bring blandingen i kog under jævnlig omrøring ved medium varme, lad det småsimre til væskemængden er halveret (ca 15 min). Husk at røre i gryden.
  • Mos eller stav blend evt jordbærstykker. Bland majsstivelse med 2 spsk vand i en skål. Pisk i blandingen i gryden og godt rundt indtil saucen er blevet tyk.
  • Si blandingen gennem en sigte. Smag til med peber. Jordbær chili saucen kan opbevares 1 til 2 dage i køleskabet i en lufttæt beholder, ellers kan den fryses ned.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering