Grønlangkål, den bedste opskrift.

 

Grønlangkål, den bedste opskrift.

Grønlangkål, den bedste

Den er ikke ligefrem køn at se på, men den smager dælme godt. God gammeldags grønlangkål, ihvertfald som jeg kender den fra min barndom. Der findes et utal af opskrifter på grønlangkål, og det er forskelligt fra egn til egn hvordan man laver den. Har du ikke lavet grønlangkål med opbagt sovs, så skal du gøre dig selv, og dem du serverer for, den tjeneste at prøve det. Det tager lidt kogetid, men eller er det nemt, at fremtrylle en cremet velsmagende kål. Den smager fantastisk til medister, glaseret skinke/ hamburgerryg eller til en frikadelle.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 200 g grønkåls blade uden stænglen, skyllet godt.
  • 5 dl sky suppe fra rullepølse sylte eller lign. eller 5 dl svinebouillon.
  • 25 g smør
  • 25 g mel
  • 4 dl væske fra grønkålen
  • 0,5 dl fløde

Sådan gør du
 

  • Kog grønkålsbladende, i suppen/ bouillonen under låg i en time ved svag varme.
  • Lad grønkålen køle af, og klem derefter væsken ud af kålen, ned i evt overskydende suppe, gem og hold det varmt.
  • Hak grønkålen i mindre stykker med en kniv.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør det sammen over middel varme.
  • Tilsæt nu 4 dl af suppen og 1/2 dl fløde, under piskning. Kog opbagningen igennem og tilsæt den hakkede kål og rør godt imens den koger et par minutter.
  • Syntes du kålen skal være tyndere tilsætter du blot mere suppe eller fløde.
  • Smag til med salt og peber.
Grønlangkål, den bedste opskrift.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering