Gammeldags lagkage med bær

 

Gammeldags lagkage med bær

Gammeldags lagkage med bær

Gammeldags lagkage med bær er selvfølgelig en klassiker på en fødselsdag. Den har lækre og nemme lagkagebunde, som gør den store forskel i den gode smag.
Arbejdstid 45 min
Samlet tid 45 min
Ret Gammeldags lagkage med bær
Antal 10 stykker kage

Ingredienser

Lagkage bunde

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 0,25 tsk hjortetaksalt
  • 1 dl sukker

Creme

  • 2,5 dl mælk
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
  • 0,5 stang vanilje
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 5 dl piskefløde

I øvrigt

  • 500 g blandet bær

Sådan gør du
 

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftigt masse. Sigt hvedemel blandet med hjortetaksalt i skålen. Fordel dejen i 3 godt smurte lagkageforme, ca 24 cm i diameter. Bag kagebundene ca 6 min ved 225 grader alm ovn, til de er gyldne, og lad dem køle af.
  • Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring det langsomt under omrøring til kogepunktet. Rør til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker og lad det køle af. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt det i den afkølede creme.
  • Rens bær og vend dem i en skål med sukker. Læg først en lagkagebund på et fad. Kom 1/3 del creme og bær på. Gentag med de 2 andre bunde.
Gammeldags lagkage med bær
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering