
Gammeldags lagkage med bær
Gammeldags lagkage med bær er selvfølgelig en klassiker på en fødselsdag. Den har lækre og nemme lagkagebunde, som gør den store forskel i den gode smag.
Ingredienser
Lagkage bunde
- 4 æg
- 125 g sukker
- 75 g hvedemel
- 0,25 tsk hjortetaksalt
- 1 dl sukker
Creme
- 2,5 dl mælk
- 4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
- 0,5 stang vanilje
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 5 dl piskefløde
I øvrigt
- 500 g blandet bær
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftigt masse. Sigt hvedemel blandet med hjortetaksalt i skålen. Fordel dejen i 3 godt smurte lagkageforme, ca 24 cm i diameter. Bag kagebundene ca 6 min ved 225 grader alm ovn, til de er gyldne, og lad dem køle af.
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring det langsomt under omrøring til kogepunktet. Rør til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker og lad det køle af. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt det i den afkølede creme.
- Rens bær og vend dem i en skål med sukker. Læg først en lagkagebund på et fad. Kom 1/3 del creme og bær på. Gentag med de 2 andre bunde.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!