Honning og ingefær grillet laks
Disse gyldne stykker laks er marineret i skøn asiatisk inspireret marinade med ingefær, honning og teriyaki sauce. Laksen smager skønt i en salat eller med ris og grøntsager.
Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Honning marineret grillet laks
- 2 stykker laks
- 4 spsk flydende honning
- 5 spsk teriyaki sauce
- 1 cm finthakket frisk ingefær
- 1 fed presset hvidløg
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- sorte og hvide sesamfrø
- olie til stegning
Bland teriyaki sauce, honning, hvidløg, ingefær og citronsaft. Hæld marinaden i en frysepose sammen med laks. Læg posen i køleskabet i 30 min eller længere.
Steg laksen på grillen (fordel gerne lidt olie på grillristen med lidt køkkenrulle) eller steg laksen på en pande, gerne grillpande i lidt olie.
Hæld løbende mere marinade over laksen, imens den steger.
Laksen skal kun lige akkurat være gennemstegt
Drys med lidt sesamfrø og server med en god salat, ris eller grillede grøntsager.