Go Back
+ servings
Opskrift på rejemousse

Rejemousse

De fleste kan lide rejer og mousse, sæt ordene sammen, og du har en genial forret. Hvis den her rejemousse opskrift var skrevet på papir, var den for længst slidt op. Jeg har lavet den, til begejstrede gæster et utal af gange. Rejemoussen er luftig og cremet med en frisk smag af rejer og dild.
Vær ikke bange for husblassen, bare sørg for at tage ingredienserne ud 1 times tid før du skal i gang med rejemoussen, så de er tempererede. Husblas bryder sig ikke om lav temperatur, før den bliver mixet med andre ingredienser.
Ret Forret
Antal 8 personer

Udstyr

  • Små folie forme, alternativt randform, foliebrød/postej/kage form, silikoneportionsforme.

Ingredienser

  • 500 g gode drænede rejer ,jeg fortrækker Skagen Rejer i lage fra Launis
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl mayonnaise
  • 2 dl 18% cremefraiche
  • 1 spsk tomatpuré (lille spsk)
  • 1 dl hakket dild ,er det fra frost kan du nøjes med 1/2 dl
  • 2 tsk fint salt
  • 3 vrid friskkværnet peber.
  • 10 blade husblas
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl fløde
  • 2 æggehvider

Sådan gør du 

  • Tag alle ingredienser ud af køleskabet 1 time før, hæld evt rejerne i en sigte.
  • Knug vandet ud af rejerne (eller dræn dem i en sigte 1 time før brug) og hak dem fint med en god kniv.
  • Bland de hakkede rejer med æggeblommer, mayo, cremefraiche, puré, dild, salt og peber i en rummelig skål .
  • Kom husblassen i koldt vand i 5 min, knug vandet fra, smelt den over vandbad, i en skål du nemt kan hælde med.
  • Pisk imens fløde let stiv og hviderne helt stive, hver for sig.
  • Afkøl husblassen ved at røre citronsaft i. Når den er lunken, hæld den i rejemassen i en tynd stråle, samtidig med at du rører godt rundt. Få nogen til at holde din skål, når du rører husblas i moussen, så den ikke farer rundt på bordet. Det gør ikke noget, at der sidder lidt smeltet husblas tilbage på skålens kanter, så lad være med at prøve på at skrabe det ned i rejemassen.
  • Vend nu den piskede fløde og de stiftpiskede hvider i massen. Hvis moussen nu er så tynd, at rejerne falder til bunds, så vendt til den har sat sig lidt, før du kommer den i passende form. Ellers er den klar til form.
  • Efter rejemoussen er kommet i forme, skal den hvile til dagen efter i køleskab (min 8 timer), inden du vender den ud på fad eller tallerken. Hvis rejemoussen har svært ved at slippe, kan du dyppe formen kort i varmt vand.
  • Server med godt brød, smør eller dild dressing, evt på lidt salat, citron og dildkviste.
Opskrift på rejemousse