Go Back
+ servings

Sunde bagels

Disse lækre bagels er tunge, sprøde og sunde. De indeholde fuldkorn og fiber, så de mætter også rigtigt godt. Lav dem med dit ynglings fyld, f.eks avokado, skinke og agurk.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 2 min
Samlet tid 33 min
Ret sund frokost, Sunde bagels
Antal 12 bagels cirka

Ingredienser

  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk Olie
  • 2 dl minimælk
  • 2 tsk salt
  • 4,5 dl grahamsmel
  • 5,5 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 spsk solsikkefrø

Sådan gør du 

  • Kog havregryn med vand til havregrød og tag gryden fra varmen til det er lunkent. Tilsæt mælk, gær, sukker, olie, og salt i. Herefter grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen smidig. Dejen skal hæve lunt i ca 1 time.
  • Del dejen i 12 stykker. Form til boller. Lav et hul i midten, så der dannes ringe, hullet skal have en diameter på 3 cm. Eller brug en bagelform. Lad ringene efterhæve 15 min. Kog vand op i en dyb pande eller gryde. Kog dejringene 1 minut hver. Kog 3-4 af gangen. Tag dem op med en hulske. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl ringene med sammenpisket æg. Drys frø over. Bag dem ved 200 grader i ca 20 minutter.