Go Back
Grillet Irish coffee banan

Grillet Irish coffee banan

Det er virkelig nemt, og virkelig lækkert. Når du er færdig med at grille, og har slået mave lidt smider du bananer på eftervarmen, og tryller hurtigt en himmelsk dessert frem. Jeg har her lavet den som Irish coffee model, med mokkais som komplementerer whiskey og puddersukkeren fantastisk, men en god vaniljeis i smager også godt.
Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Samlet tid 25 min
Ret Grillet Irish coffee banan

Ingredienser

Grillet Irish coffee banan

  • 4 bananer
  • 4 tsk puddersukker med top
  • 60 ml whiskey
  • 1 dl fløde pisket til skum

Mokkais

  • 60 g æggeblommer
  • 110 g sukker
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl stærk kaffe, som espresso
  • mynte til pynt

Sådan gør du 

Mokkais

  • Pisk æggeblommer med sukker, til en luftig æggesnaps. Varm mælk og fløde i en gryde, uden det koger. Pisk den varme mælk og fløde i æggesnapsen.
  • Kom massen tilbage i gryden, og varm op under omrøring til 82 grader, eller til man kan trække streger i massen bag på en grydeske, så er iscremen færdig.
  • Hæld iscremen i en kold skål og lad den køle min. 3 timer i køleskab.
  • Kør den til is på ismaskine, eller kom den i fryseren, rør en gang i timen indtil den er let frosset.

Grillet Irish coffee banan

  • Grill bananerne til de er bløde og sortbrune. Det tager 10-15 min afhængig af størrelse.
  • Skær en lomme i bananerne på langs. Kom puddersukker, whiskey, mokkais i. Slut af med flødeskum og evt mynteblade. Vi satte whiskyen på bordet, til dem der gerne ville have lidt ekstra i.
Grillet Irish coffee banan