Go Back
+ servings
Kyllingefad med mozzerella, parmaskinke og kartofler

Kyllingefad med mozzerella, parmaskinke og kartofler

Nem aftensmad. Kun 15 min arbejdstid og så i ovnen, vupti. Det er ikke til at smage, at retten er så let at lave. Jeg elsker kylling, med mozzarella ost og parmaskinke smager kylling kun endnu bedre. Grøntsagerne får en super god smag med marinaden og så er det bare nemt at det hele bliver lavet på en gang. En ret som er familevenlig, da de fleste børn vil syntes godt om den. Syntes de voksne, den mangler lidt ekstra krudt, kan man lave en skål med frisk finthakket chilli - til at drysse henover. Det smager også lækkert.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Kyllingefad med mozzerella, parmaskinke og kartofler
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 2 poser mozzerella ost
  • 2 pk parmaskinke (ca 3 skiver pr kyllingebryst)
  • 800 g (forkogte 10 min) små kartofler i halve
  • 300 g frosne bønner, optøet
  • 250 g små tomater i halve
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret stødt koriander - kan undlades
  • 2 fed hvidløg, presset.
  • 1 tsk gurkemeje - kan undlades
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk timian

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 200 grader. Kog de halve kartofler i 10 min, lidt mere hvis de er store. Rens og skær grøntsagerne, hæld dem i et stort ildfast fad eller en badepande.
  • I en lille skål bland olivenolie, presset hvidløg, koriander, gurkemeje, salt og peber. Hæld blandingen over grøntsagerne og fordel godt rundt med hænderne. Krydr med salt og peber.
  • Dup kyllingebryster og mozzarella tørre med køkkenrulle. Drys kyllingen med salt og peber. Skær mozzarella osten i tykke skiver og læg dem oven på kyllingebrysterne. Dæk bryst og mozzarella med parmaskinke og fold samlingerne på undersiden. Læg kyllingestykkerne med ost og skinke oven på grøntsagerne. Sæt i ovnen 35-45 min til kyllingebrystet er gennemstegt.
  • Drys med frisk timian og server.
Kyllingefad med mozzerella, parmaskinke og kartofler