Go Back
+ servings
Cremet italiensk påske tærte med broccoli og skinke

Cremet italiensk påske tærte med broccoli og skinke

Denne virkelig lækre tærte, har jeg lavet i årevis med stor succes. Den skiller sig ud fra andre tærte ved, at man i stedet for æggestand blanding, laver en cremet sovs a la carbonara. Jeg gætter på at det er derfor den kaldes italiensk påske tærte. Det er en bragende flot tærte, og den ligner med sit gittermønster et mesterligt håndværk. Men det er faktisk ikke særlig svært, da dejen er meget nem at arbejde med. Tærten er som sagt flot i hel tilstand, men du får ikke snore lige stykker når du skære af den. Det gør dog ingenting, for når man sætter tænderne i den, smager en mundfuld skønt godt blandet sammen. Server evt tærten med en god tomatsalat.
Arbejdstid 40 min
Tilberedningstid 2 t
Samlet tid 2 t 40 min
Ret Cremet italiensk påske tærte med broccoli og skinke
Antal 6 personer

Udstyr

  • Tærtefad ca 26 cm.

Ingredienser

Dej

  • 300 g mel
  • 200 g koldt smør i tern
  • 0,25 tsk salt
  • 1 dl koldt vand
  • 0,5 dl friskrevet parmesan
  • 1 æg, sammenrørt til pensling

Fyld

  • 150 g kogt røget skinke i strimler eller tern
  • 1 stort broccoli i små letkogte buketter.
  • 60 g smør
  • 40 g mel
  • 3 dl fløde
  • 1,5 dl hønsebouillion
  • 1 tsk salt
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 3 æggeblommer

Sådan gør du 

  • Bland mel og salt, smuldr smørret i og saml saml dejen med vandet til en glat dej. Er den meget blød så tilsæt lidt ekstra mel. Pak dejen ind i film og læg den på køl i min to timer (kan også sagtens laves dage før)
  • Til fyldet steg skinken hurtigt i smørret, uden at smørret tager farve. Melet drysses over og vendes rundt til det er optaget af smørret.
  • Fløde, bouillon og salt kommes på og koges hurtigt igennem under omrøring. Tilsæt revet parmesan, træk gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i.
  • Drys mel på bordet, der hvor du vil rulle dejen ud.
  • Del dejen i to og start med at rulle den ene ud til bunden. Rul ud til den er ca 4 mm tyk, læg den i en tærteform, på ca 26 cm i diameter. Skær overskydende dej fra langs kanten af formen.
  • Drys den friskrevet parmesan ud på bunden, og fordel de letkogte broccoli buketter ovenpå. Fordel flødesovsen over, og så godt du nu kan ned imellem broccolien.
  • Rul den anden dej ud, og skær strimler du fordeler som et gitter på tærten. Tryk dej kanterne af med fingrene, så den kommer til at hænge sammen med bunden.
  • Pensl tærten med æggestrygelse, og bag den i 35-40 min ved 225 grader alm ovn eller 200 varmluft. Hvis tærten tager hurtig farve, kan sølvfolie lægges henover så den ikke bliver for mørk.
  • Lad tærten hvile i 10-20 min inden servering.
Cremet italiensk påske tærte med broccoli og skinke