Go Back
+ servings
Grøn salat med champignon, feta og citron

Grøn salat med champignon, feta og citron

Enkel salat som får fylde fra champignon, og friskhed af citrondressing. Salaten er lavet af ret få råvarer, og er oplagt som tilbehør til kød hvor man også vil servere kartoffel, pasta eller lign. Champignonsalat fungerer også fint som selvstændig ret, evt pyntet med gulerodsstrimler, stegte bacontern og brød til. Se om du kan finde champignon, som ikke kræver for meget rensning, hvide, faste, ikke for store og evt rodskårne.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Samlet tid 30 min
Ret Grøn salat med champignon, feta og citron
Antal 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 400 g champignon rensede og skåret i halve
  • 1 bakke blandet grønne salater, skyllet
  • 100 g feta jeg fortrækker puck, eller en god økologisk
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 1 tsk revet citronskal

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 0,5 tsk sukker
  • salt og peber

Sådan gør du 

  • Rens champignon under koldt vand, et par stykker ad gangen, og tør dem straks i et rent viskestykke, før du fortsætter med de næste. Champignon suger vand, derfor skal de tørres straks, efter de er skyllede.
  • Skær de rengjorte champignon i halve, og steg dem i lidt olie i en teflonpande ved god varme. Ryst dem jævnligt eller vend dem med en madpincet, så de får varme på alle sider. Når de er bløde, men stadig så faste at de de ikke falder sammen, vendes citronskal, salt og friskkværnet peber i, de tages fra varmen og køles ned.
  • Olie, citronsaft, sennep, salt, peber og sukker piskes til en dressing, som vendes med de afkølede champignon.
  • Salat, feta, forårsløg og champignon med dressing fordeles lagvis i en skål eller salatfad.
Grøn salat med champignon, feta og citron