Go Back
+ servings
Finsk brød

Finsk brød

En nem og enkel opskrift på finske brød. Småkagerne bliver lækre smør sprøde udenpå og bløde indeni, med dejligt knasende mandler og perlesukker på toppen. Passer perfekt til juletiden i december og ikke mindst juleaften på kaffebordet. En klassisk julesmåkage, som virkelig er nem at lave. Denne portion giver ret mange finske brød, afhængig af størrelsen, hvilket er praktisk - da de forsvinder som dug for solen ;-) En enkelt julesmåkage, som bare smager rigtigt dejligt.
Arbejdstid 28 min
Tilberedningstid 12 min
Samlet tid 40 min
Ret Finsk brød
Antal 100 små brød, ca

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 200 g sukker
  • 325 g smør
  • 0,5 tsk hjorttaksalt
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg - til pensling
  • perlesukker
  • mandler, finthakket

Sådan gør du 

  • Mel, sukker og hjortetaksalt blandes godt sammen, til det ligner revet ost.
  • Tilsæt æggeblommer og saml det en en ensartet masse.
  • Dæk til og sæt på køl i 1 times tid.
  • Dejen rulles ud og lægges på en bageplade med bagepapir. Pensles med sammenrørt æg og drysses med perlesukker og hakkede mandler. Skær dejen i små firkanker. Bages ved alm. ovn 200 grader ca 12 min.
Finsk brød