Go Back
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er for mig et minde om min barndom. Vi fik det sikker ofte, fordi det er en familievenlig ret. Derudover er brændende kærlighed nem, og hurtig at bikse sammen. Hvis man syntes at retten skal ha lidt lavere kalorieindhold, og lidt højere vitamin indhold, kan man bytte halvdelen af bacon/ flæsketernene ud med skinkestrimler, samt halvdelen af kartoflerne i mosen, ud med andre slags rodfrugter og blomkål.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 55 min
Ret Brændende kærlighed

Ingredienser

  • 1 kg skrællede kartofler - alternativt 500 g kartofler og 500 g andre rodfrugter eller blomkål
  • 50 g smør - man kan evt nøjes med 25 g
  • 2 dl mælk
  • 600 g bacon eller flæsk i tern - alternativt 150 bacon og 300 g skinke
  • 1 stort løg i tern
  • purløg og rødbede

Sådan gør du 

  • Skær de skrællede kartofler (og evt andre rodfrugter) i mindre stykker, og sæt dem over at koge i usaltet vand i 20 min.
  • Imens steger du flæsketernene eller baconen på en pande, når de er ved at være sprøde, steger du løget (og evt skinke) med i et par minutter.
  • Lun mælken. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt mælken, smør, salt og evt groftkværnet peber.
  • Mos det godt sammen, eller pisk med en elpisker på laveste hastighed til du har en glat kartoffelmos.
  • Kom den i et fad og hæld den stegte flæsk/bacon med løg henover.
  • Server drysset evt med purløg og syltede rødbeder ved siden af.
Brændende kærlighed