Go Back
+ servings
Kartoffelsuppe med jordskokker

Kartoffelsuppe med jordskokker

Det er koldt derude, og tid til at hygge inde med lys og varme retter. Den her kartoffelsuppe er klassisk men er, udover lidt forskellige grøntsager, piftet op med jordskokker, som giver en meget lækker nøddeagtig smag til kartoffelsuppen. Man kan i princippet lave basis suppe på kartofler, samt løg og bouillon og stadig få en fin smag. Men det er de ekstra smage man tilsætter, som gør den virkelig lækker. Med godt brød og en persilleolie på toppen, er den også fremragende til forret hvis du skal ha’ gæster. Min ældste søn på 17 er ikke til suppe, ikke engang tomatsuppe. Men den her kartoffelsuppe giver ham julelys i øjnene, og han kunne spise den flere gange om ugen, især hvis jeg steger lidt bacon til at drysse i. Jeg laver derfor ofte en stor portion, som jeg så fryser ned i mindre portioner, til dage hvor nem aftensmad er kærkommen. Hvis ikke du har lavet kartoffelsuppe før, må det være dit næste madprojekt.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Kartoffelsuppe med jordskokker
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 15 g smør eller olie
  • 1 løg i tern
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 porre den nederste del uden toppen, i ringe.
  • 0,5 lille blomkålshoved i grove stykker
  • 150 g skrællede jordskokker i mindre stykker
  • 1 kvist timian kan undlades.
  • 500 g skrællede kartofler skåret i stykker
  • 1 l hønsesuppe/bouillon du kan evt bruge en klar hønsesuppe fra frost uden grøntsagerne.
  • 2 dl 1-2 dl piskefløde, afhængig af om du vil spare på fedtet.
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Sådan gør du 

  • Smelt smørret i en rummelig gryde. Steg hvidløg på medium varme og løg til de er klare, må ikke blive brune.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og steg dem med i et par minutter imens du vender rundt, uden de tager farve.
  • Tilsæt hønsesuppen/bouillon. Lad det hele koge ved lav varme til grøntsagerne er møre.
  • Blend det hele til en jævn suppe. Tilsæt fløde.
  • Smag til med salt, evt peber og et drys sukker.
  • Kog suppen igennem på lav varme i 5 min.
  • Server evt med brød. Supler med feks ristet bacon eller persilleolie.
Kartoffelsuppe med jordskokker