Go Back
+ servings
Jødekager, rigtig god opskrift

Jødekager

Denne opskrift på jødekager er nok meget almidelig. Du får dog gode råd til, at få småkagerne helt sprøde og knasende - hvilket for mig gør, at de bliver ekstra lækre. Lav et god portion jødekager og hyg dig med hele december. De er favoritten hjemme hos vores familie, men også i mange andre danske hjem. En nem opskrift, som giver rigtig julehygge. Du kan lave dejen i god tid og opbevare den i køleskabet. Så det bare er at tage den frem, når der skal bages. Duften af nybagte jødekager, er duften af jul. Det bliver næsten ikke mere hyggeligt. God fornøjelse og god jul!
Arbejdstid 45 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Jødekager
Antal 1 stort glas (ca 90 stk)

Udstyr

  • Udstikker (rund eller andet) - alternativt kan et glas bruges

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 0,5 tsk hjortetaksalt
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 1 citron reven skal heraf
  • 200 g smør, koldt
  • 130 g sukker
  • 0,5 sammenpisket æg
  • Til pynt:
  • 1 sammenpisket æg
  • sukker
  • kanel
  • hakkede mandler med skal

Sådan gør du 

  • Mel, hjortetaksalt, ingefær og citronskal blandes. Det kolde smør smuldres heri, sukkeret tilsættes og dejen samles med det halve sammenpiskede æg. Dejen hviler i køleskab mindst 0,5 time.
  • Dejen udrulles tyndt (jo tyndere, des mere sprød) med en kagerulle og udstikkes i runde kager, som pensles med æg og drysses med sukker/kanel blandingen samt hakkede mandler.
  • Bagetid 200 grader i ca. 6 min i almindelig ovn - bemærk bagetiden kan varriere.
Jødekager, rigtig god opskrift

Historien bag opskriften

Jødekager er min mors yndlings julesmåkager. Derfor er jeg vokset op med dem, som et fast element i julehyggen. Selve opskriften er egentligt ikke så anderledes end alle andres, men jeg tror mere det er måden min mor laver dem - der gør jødekagerne ekstra gode. Min mor laver nemlig altid jødekagerne ekstra tynde og topper dem med rigeligt kanel og mandler. Når man laver småkager tynde, bliver de ekstra sprøde og knasende efter en tur i ovnen. Og så smager det bare lækker med ekstra topping. Prøv dem selv, de er umagen værd ;-)