Go Back
+ servings
Syltede tranebær. Nem og lækker opskrift.

Syltede tranebær

Flotte dybrøde tranebær, gode med deres både sure, let bitre og samtidig søde smag, som tilbehør til stort set alle retter. På og i salater fungerer sukkersyltede tranebær både som et farverigt og smagsgivende element. De fleste kender tørrede tranebær, som også er lækre, men de har ikke den friskhed og skarpe smag som sukkersyltede får. Tranebær er gode imod infektioner, hjertekar sygdomme og er rige på fibre. Jeg har lavet den her opskrift på syltede tranebær siden jeg stod i kokkelære og har ofte et glas, sammen med rødbeder, agurk, rødløg og andet sylt, i køleskabet.
Arbejdstid 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Syltede tranebær
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 375 g sukker 250 g hvis man ønsker tranebærrene mere sure.
  • 2,5 dl vand
  • 250 g tranebær

Sådan gør du 

  • Kog sukker med vand, tilsæt tranebær, vent til sukkerlage begynder at koge igen, og træk gryden af varmen.
  • Når bærrene er kølet lidt af, kommer de i glas eller bøtte og sættes på køl.
  • Tip: Ved juletid kan man komme stjerneanis, appelsinskal og evt en 1/2 cm tyk skive ingefær, i gryden sammen med tranebærene.
Syltede tranebær. Nem og lækker opskrift.