Go Back
+ servings
Andesovs, den stressfri

Andesovs, den stressfri

Man står der med 1000 ting der skal ordnes til andestegen. Sovsen skal man have lavet inden anden bliver kold, og kartoflerne bliver overkogt. Du prøver desperat at presse ekstra dråber ud af bradepanden, da du kan se at der kun bliver nok sovs til 2 personer, når onkel Niels er med som gæst, imens branker de brunede kartofler...pyha. Glem stress og jag, laver sovsen dagen før eller dagen før den.
Arbejdstid 40 min
Tilberedningstid 1 t 20 min
Samlet tid 2 t
Ret Andesovs, den stressfri
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 2 gulerødder, skrællet og halveret på langs
  • 1 belle boskoop æble i 4 stykker med skræl
  • 8 svesker
  • 1 liter vand
  • 1 spsk andebouillion
  • salt og peber
  • 1 laurbærblad
  • 0,5 dl fløde ,kan udelades
  • smør, olie eller andefedt til stegning
  • maizena jævner eller alm maizena

Sådan gør du 

Andesovs

  • Find en gryde frem og brun andelårene godt i andefedt, smør, eller neutral olie.
  • Krydr med salt og peber.
  • Tag lårene op af gryden, og læg nu de halverede gulerødder i bunden af gryden.
  • Læg andelårene ovenpå gulerødderne. Stik de kvarte æbler og svesker ned mellem lårene, tilsæt 1 liter vand, og evt 1 spsk andebouillion.
  • Lad lårene simre under låg i 1 time og 20 min ved lav varme.
  • Løft lårene op af suppen, og sigt den.
  • Overskydende fedt skummes af suppen, og den koges derefter ned til ca 6 dl. Gem fedtet, det er godt at stege i.
  • Tilsæt blot 0,5 dl fløde, til de ca 6 dl nedkogt andesuppe, samt 1 spsk ribsgele og kulør.
  • Smag til med salt og peber.
  • Jævn tilsidst med maizena jævner. Bruger du almindelig maizena, følg instruks på pakken.

Andelår

  • Lårene kan opbevares på køl, indtil de skal bruges.
  • Tag lårene ud af køleskabet. Pensl dem med andefedt eller olie, og krydr skindet med salt.
  • Læg dem i et i fad med folie over. Bag ved 180 grader i 20 min, og yderligere i 10 min, uden folie, ved 210 grader varmluft med grill.
  • Kødet kan også plukkes af lårene og bruges i en salat- kold eller lunet på en pande.
Andesovs, den stressfri

Historien bag opskriften

Jeg fandt ret hurtigt ud af, at lave sovs til andestegen i forvejen. Da vi så gik væk fra andesteg, og som nu kun laver bryster, er det bare en fryd kun at skulle varme min allerede lavede sovs. Ovenikøbet smager den bedre, da jeg har masser af tid når den bliver lavet, til at nusse om og smage den til.