Go Back
+ servings
Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Denne version af Skipperlabskov er helt klassisk og med masser af smag. Den tager lidt tid at lave, men den er nem og ventetiden værd. Skipperlabskovs er oprindelig fra Tyskland. Den har så vidt jeg ved ikke noget at gøre med en Skipper, men det gør den nu ikke ringere. Skipperlabskovs er en velsmagende, nem og overskuelige ret. Den mætter godt og er sund. Man kan evt tilsætte forskellige andre underjordiske grøntsager til skipperlabskovsen, sammen med kartoflerne.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 1 t 15 min
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 700 g skært oksekød - i tern på ca 2x2 cm
  • 9 dl vand
  • 2 løg, i grove tern
  • 1 gulerod
  • 15 peberkorn - i gaze eller i en tepose
  • 4-5 laurbærblade
  • 1 lille tsk salt
  • 1200 g skrællede bagekartofler, i grove tern
  • purløg
  • 50 g smør kan udelades

Sådan gør du 

  • Kog oksekødet op med vandet, skum urenhederne af. Tilsæt derefter løg, posen med peberkorn, laurbærblade og 1 hel skrællet gulerod til kødet. Kog ved svag varme i 45 min.
  • Tag posen med peberkorn og guleroden op. Tilsæt kartoffelternene til kødet, kog yderligere ca 30 min ved jævn varme, vend rundt i et par gange undervejs. Skipperlabskovsen er færdig når kartoflerne begynder at koge ud, og dermed jævne retten. Smag til med salt inden servering.
  • Server med masser af purløg, rødbeder og evt groft rugbrød.
  • Vend eventuelt tern af 50 g koldt smør i den varme skipperlabskovs inden servering, det gør den blød og rund. Vil du helst spare på fedtet, kan du godt springe dette over...retten bliver alligevel rigtig god.
Skipperlabskovs