Go Back
+ servings

Tærte med skinke, broccoli og champion

Tærte er nem og hurtig hverdagsmad og samtidig luksus for hele familien. Det er desuden en genial måde at bruge resterne fra køleskabet.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 1 min
Samlet tid 17 min
Antal 4 personer

Ingredienser

Dej

  • 4 dl mel
  • 150 g blødt smør
  • 1 spsk fløde
  • 1 spsk vand
  • 1 æg

Fyld

  • 0,5 bundt broccoli i små buketter
  • 200 g champignon i halve
  • 150 g skinke i tern
  • 1 finthakket løg
  • 1 tsk karry
  • 0,5 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • Fedtstof til stegning
  • 2,5 dl mælk
  • 3 æg

Sådan gør du 

  • Smørret smuldres i melet, salt. Fløde, æg og vand tilføjes og dejen samles hurtigt. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Bunden prikkes med en gaffel og forbages 10 min. ved 200 grader.
  • Broccoli buketterne koges i letsaltet vand i 5 min og hældes i en si til afdrypning. Løgene steges i lidt fedtstof sammen med karry. Champignon steges også i lidt fedtstof. Broccoli, løg, champignon og skinke fordeles på den forbagte bund.
  • Mælk, æg, salt og peber piskes sammen og hældes over fyldet. Tærten bages ved 200 grader i ca. 25-35 min. til æggemassen er stivnet.