Go Back
+ servings

Spaghetti Bolognese

En smagfuld variant af spagetti bolognese / spagetti kødsovs. Den tager lidt tid at lave, men arbejdstiden er kort, og den absolut er værd at vente på.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 1 t 15 min
Samlet tid 2 t 30 min
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g røget bacon
  • 3 kviste frisk timian (eller 1,5 tsk tørret)
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 2 finthakkede løg
  • 2 spsk balsamico
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1 glas rødvin
  • 500 g spaghetti
  • evt frisk revet parmesanost

Sådan gør du 

  • Skær baconen i små tern og steg i olivenolie i en stor gryde ved middelhøj varme. Når baconen er stegt, lægges den på et stykke køkkenrulle og drypper af.
  • Kom løg, hvidløg og timian i gryden og steg det under omrøring, til løgene er bløde og klare uden at blive brune. Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge ind. Kom balsamico, muskatnød, bacon og hakkede tomater i.
  • Lad det simre en time ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, ellers tilsæt en smule vand. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres koges. Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server evt med friskrevet parmesanost.