Go Back
+ servings

Marengskage med bær

Dette er min absolut favorit kage. Den syner måske ikke af så meget, men den smager helt fantastisk. Du kan bruge dine favorit bær eller frisk frugt evt chokoladestykker.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 1 t 30 min
Samlet tid 3 t
Ret Marengskage med bær
Antal 8 stykker

Ingredienser

  • 1 dl pasteuriserede  æggehvider (hvider fra store 3 æg)
  • 0,5 tsk eddike
  • 200 g sukker
  • 200 g friske bær
  • 5 dl piskefløde
  • 3 dl creme fraiche 38 %

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehvide helt stiv. Tilsæt eddike og pisk kortvarigt igen. Tilsæt gradvist sukkeret lidt af gangen og pisk, indtil marengsen er tyk og fast.
  • Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir, form den som en cirkel. Bages i ca 1 time og afkøles herefter.
  • Skær evt bær i mundrette stykker. Pisk fløde til skum og vend cremefraiche nænsomt i flødeskummet. Hæld flødeblandingen på marengsbunden og pynt med bær.