Smør ca 20 cm rund springform eller hvis du har en udtræksring med chokoladefolie.
Fjern fyldet i nogle af dine Oreos, indtil du har ca 200 g rene kiks. Smid fyldet ud. Knus dine oreos fint og hæld dem i en skål. Tilsæt smeltet smør og bland godt indtil det hænger sammen.Tryk blandingen ned i bunden af din form. Sæt den i køleskabet, mens du laver cheesecake blandingen.
Læg husblas i blød i koldt vand ca 10 min.
Skær resten af dine Oreos i halve stykker, på nær 4-5 stykker som knuses fint til pynt.
Tag husblas op af det kolde vand og lad det dryppe af. Læg det i en skål og lad det smelte over et vandbad, dvs en gryde med næsten kogende vand.
Smelt også chokoladen over vandbad i en anden skål.
Pisk flødeost godt og tilføj husblas og smeltede chokolade, rør indtil det er helt jævnt.
Pisk fløden til det lige akkurat bliver til skum, vend derefter forsigtig flødeost-blandingen i flødeskummet.
Vend forsigtigt de halve stykker Oreos i blandingen. Hæld det hele over den forberedte kiksebund.
Fordel blandingen jævnt med en paletkniv, indtil overfladen er glat og jævn.
Opbevares i køleskab i mindst 4 timer, helst natten over. Pynt med fint knuste Oreos.