Go Back
+ servings

Kantarelsuppe

Kantareller giver en meget lækker smag i denne dejlige fyldige suppe med muskatnød og citron. Spis godt brød til med citronsmør.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 50 min
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 400 g rensede kantareller
  • 0,5 finthakket løg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl tør hvidvin
  • 6 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 0,25 tsk reven muskatnød
  • 2 dl fløde
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 øko citron, skal herfra
  • evt lidt friske krydderurter

Sådan gør du 

  • Skær kantarellerne i små stykker. Smelt smørret på høj varme i en gryde. Steg kantarellerne lidt, tilsæt løg og steg videre ca 2 min. Drys mel henover og tilsæt hvidvin. Lad det simre i ca 2 min.
  • Tilsæt vand, muskatnød og bouillon, kog videre i ca 10 min under omrøring. Tilsæt fløde og evt friske krydderurter. Kog op under omrøring og smag til med citronskal, salt og peber.