Kantarelsuppe
Kantareller giver en meget lækker smag i denne dejlige fyldige suppe med muskatnød og citron. Spis godt brød til med citronsmør.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 50 min
- 30 g smør
- 400 g rensede kantareller
- 0,5 finthakket løg
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl tør hvidvin
- 6 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 0,25 tsk reven muskatnød
- 2 dl fløde
- groft salt
- friskkværnet peber
- 0,5 øko citron, skal herfra
- evt lidt friske krydderurter
Skær kantarellerne i små stykker. Smelt smørret på høj varme i en gryde. Steg kantarellerne lidt, tilsæt løg og steg videre ca 2 min. Drys mel henover og tilsæt hvidvin. Lad det simre i ca 2 min.
Tilsæt vand, muskatnød og bouillon, kog videre i ca 10 min under omrøring. Tilsæt fløde og evt friske krydderurter. Kog op under omrøring og smag til med citronskal, salt og peber.