Go Back
+ servings
Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere

Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere

Dette er den bedste koldskål med knasende små hjemmelavede kammerjunkere. Den overgår købe-koldskål mange gange og er bare så nem. Jeg havde aldrig tænk at hjemmelavede kammerjunkere smagt så godt og er så nemme at lave,
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 15 min
Samlet tid 45 min
Ret Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere
Antal 4 personer

Ingredienser

Koldskål

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 0,5 usprøjtet citron
  • 2 tsk vaniljesukker (eller korn fra 1 vaniljestang)
  • 1 liter kærnemælk
  • 2 dl tykmælk

Kammerjunkere

  • 300 g mel
  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 dl kærnemælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp kardemomme
  • 0,25 usprøjtet citron

Sådan gør du 

Koldskål

  • Pisk æggeblommer og sukker til en stiv masse og sukkeret er helt opløst.
  • Tilsæt kærnemælk, tykmælk og smag til med citronsaft og eventuelt lidt reven citronskal. Sæt i køleskab indtil servering.

Kammerjunkere

  • Det hele æltes godt sammen og formes som små kugler. Lav en lang pølse af dejen og skær lige store stykker ud, ca 1 cm. Har du tralvlt eller går du ikke op i detaljerne, så drop det med at rulle dejstykkerne til kugler...de smager lige godt af den grund ;-)
  • Læg kuglerne/ stykkerne på en bageplade med bagepapir, giv dem et tryk med en ny bageplade, så de bliver lidt flade.
  • Bages ved 150 grader i ca 15-20 min.
Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere