Go Back
+ servings
Græskarsuppe

Græskarsuppe

Her er en uhyggelig lækker suppe, som kan serves flot i et græskar til halloween. Græskar er ikke kun til pynt. Det har en lækker blød, og let rund og sød smag.
Arbejdstid 25 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret Græskarsuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar Køb evt extra græskar til servering, det er hårdt arbejde at udhule græskarkødet.
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • vand

Sådan gør du 

  • Det er en god ide at købe to græskar, hvis suppen skal serveres heri. Et til servering og et til at lave suppen af. Græskarkødet er meget hårdt og kræver mange kræfter og rette udstyr at udhule. På denne måde kan man snyde lidt.
  • Vask græskaret grundigt. Kerner og "hår" skrabes ud med en ske og kasseres. Stilken skæres fra. Resten af græskaret skæres i tern.
  • Kartofler, løg, gulerødder og hvidløg skrælles og skæres i tern. Det hele (også græskar) kommes i en gryde med olie og steges over middelvarme i 3 min. Hæld vand i til det dækker ca 2/3 af grøntsagerne. Tilsæt muskat, revet ingefær og spidskommen. Kom låg på og lad det simre i 20 min.
  • Blend det med en stavblender og tilsæt citronsaft samt fløde. Smag suppen til med salt og frisk kværnet peber.
Græskarsuppe