Go Back
+ servings

Squashfrikadeller med nødder

Disse sunde squashfrikadeller er fuld af god smag og knas af nødder. De smager så godt at kødfrie dage bliver en overraskende fornøjelse.
Arbejdstid 45 min
Tilberedningstid 1 min
Samlet tid 1 t 31 min
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g squash
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl finthakkede mandler
  • 2 spsk friske timianblade
  • 3 dl rasp
  • 2 æg
  • friskkværnet peber
  • Olie

Sådan gør du 

  • Riv squashen groft på et rivejern og læg squashen i en sigte. Drys squashen med salt og arbejd det ind i squashen. Squashen skal afdryppe en halv times tid. Herefter pres så meget væde ud som muligt.
  • Tilsæt nødder, timian og rasp til squashen, og smag til med peber og timian (squashene vil formentlig være salte nok fra saltningen). Rør æggene i blandingen et ad gangen, og lad farsen hvile et kvarters tid. Vurdér konsistensen - du skal kunne forme frikadeller med en ske, så måske skal der tilsættes lidt mere rasp. Portionen giver ca. 14 frikadeller.
  • Form cirka 14 squashfrikadeller, og læg disse på en pande i godt varmt olie - skru ned for varmen, og steg frikadellerne gyldne på begge sider.