Go Back
+ servings

Karbonader med kartofler i ostesauce

Karbonader med kartofler i ostesauce er en nem og skøn klassiker. Karbonaderne er sprøde og salte, det passer rigtigt godt med cremet og smagfuld ostesauce.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 1 t
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk friskkværnet peber
  • 2 pisket æg
  • 1,5 dl rasp
  • smør til stegning
  • 1 kg kartofler
  • friskkværnet peber
  • 1 bundt hakket basilikum.

Ostesauce

  • 2,5 spsk hvedemel
  • 0,5 liter letmælk
  • 0,75 tsk salt
  • 150 g revet ost (mild eller mellemlagret)

Sådan gør du 

  • Kog kartoflerne med skræl på i letsaltet vand i ca 15 min. Pil dem, hvis du syntes. Skær dem i mindre stykker.
  • Form farsen til karbonader. Bland salt, friskkværnet peber, rasp sammen i en tallerken. Lav skål med mælk. Vend karbonaderne i mælken og derefter i raspen så de er dækkede over det hele. Steg dem på en pande med smør til de er gennemstegte, sprøde og gyldne.
  • Tag en ny gryde. Pisk mel og 2,5 spsk af mælken sammen. Rør resten af mælken langsomt i. Bring ostesaucen i kog under omrøring. Lad det småsimre ved svag varme, stadig under omrøring i ca 5 min. Tilsæt revet ost og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag til med salt, friskkværnet peber.
  • Hæld kartoflerne i ostesaucen og varm igennem. Pynt frisk basilikum lige inden servering. Server karbonaderne med ostestuvede kartofler med evt dampede grøntsager eller en grov salat.