Go Back
+ servings

Klassisk omelet

Forkæl dig selv med en lækker omelet. Her er en nem grundopskrift, så kan du tilsætte lige hvad du bedst kan lide.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 50 min
Antal 1 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk kartoffelmel
  • salt
  • Friskkværnet sort peber
  • smør til stegning

Sådan gør du 

  • Pisk æggene godt sammen i en skål. Tilsæt mælk, salt og peber og pisk. Herefter tilsættest kartoffelmel og pisk en sidste gang.
  • Smelt smørret på den varme pande – smørret må må endeligt ikke blive brunt. Hæld æggemassen ud på panden og læg evt. et låg over. Efter et par minutter og æggemassen er stivnet, kan man vælge evt at tilsætte: Fint hakket tomater, sprødt bacon, små tern af mild/mellem lagret ost, feta, krydderurter, finthakket løg, skinke, champion, spinat, asparges mv.
  • Læg låg på eller sæt bag færdig i ovnen 180 grader til æggekagen er blevet fast.