Go Back
+ servings
Gulerod og kokosmælksuppe

Gulerod og kokosmælksuppe

Denne cremede suppe har en skøn sødme fra gulerod og en snert af kokos. Krydderierne giver suppen kraft og kant. En favorit hos både voksne og børn.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 50 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Gulerod og kokosmælksuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 finthakkede løg
  • 1 tsk olivenolie
  • 0,5 kg gulerødder i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 8 dl hønseboullion
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 4 spsk kokosmælk
  • koriander eller bredbladet persille
  • lidt salt og friskkværnet peber
  • 100 g græskarkerner

Sådan gør du 

  • Hæld olie og løg i en gryde og steg løgene bløde og klare.
  • Tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander, paprika og gulerødder. Rør rundt et par minutter.
  • Tilsæt derefter 8 dl. hønseboullion. Lad det simre til gulerødderne er møre og blend det så grundigt. Tilføj kokosmælk, salt og peber. Pynt med lidt kokosmælk, græskarkerner, salt og friskkværnet peber. Server med godt brød.
Gulerod og kokosmælksuppe