Go Back
+ servings

Rabarbercrumble

Denne opskrift er utrolig nem. Crumblen er lækker sprød, knasende, den passer rigtigt godt til de søde og lidt syrlige rabarber.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 1 t 20 min
Samlet tid 2 t 40 min
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 500 g rabarber i tern ca 1cm
  • 1 vaniljestang
  • 1 appelsin, saft
  • 75 g rørsukker
  • 100 g havregryn
  • 100 g fuldkornsmel
  • 100 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 0,5 vaniljestang
  • Smør til det ovnfaste fad

Sådan gør du 

  • Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og bland vaniljekornene i 75 g rørsukker. Vend det med appelsinsaft. Hæld det hele over rabarberne i en skål. Lad det trække i 30 minutter og rør i det nogle gange undervejs.
  • Skrab kornene af den anden halve vaniljestand og bland dem med sukker, smør, mel og havregryn. Smuldr det hele grundigt sammen.
  • Smør et ovnfast fad, hæld rabarber med marinade i. Læg crumble henover og bag ca 40 min på 180 grader varmluft. Den er færdig når rabarberen bobler og crumble er gyldenbrun. Server gerne lun med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum til.