Go Back
+ servings

Pandekager

En helt klassisk opskrift på gode gammeldags danske pandekager. Spis dem med is og karamel sauce, eller hvad du kan lide.
Arbejdstid 40 min
Tilberedningstid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Pandekager
Antal 8 stykker

Ingredienser

  • 125 g mel
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 2 spsk neutral olie
  • 50 g smør

Sådan gør du 

  • Rør mel og mælk til en jævning. Pisk æg, sukker, olie og salt i.
  • Opvarm panden og kom en smule smør på, fordel ca 3 spsk. dej.
  • Bag pandekagen over jævn varme til dejen er stivnet og kanten er lys brun.Vend pandekagen og bag den på den anden side. Bag de næste pandekager og tilsæt kun lidt ekstra fedtstof hver gang. Serveres lune med f.eks is og syltetøj.

Historien bag opskriften

Test