Go Back
Humus

Humus

Der er ikke noget som hjemmelavet cremet humus. Denne har ekstra smag, da kikærterne bliver kogt med løg, laurbærblade og bouillon. Husk at start 12 timer før, hvis du selv vil lægge dine kikærter i blød og koge dem...det betaler sig, da smagen bliver meget bedre.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 13 t
Samlet tid 13 t 15 min
Ret humus

Ingredienser

  • 100 g tørrede kikærter eller
  • 240 g drænet kikærter fra dåse
  • 1 løg i skiver
  • 5 laurbærblade
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1-1,5 dl olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk tahin sesampasta
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du 

  • Bruger du kikærter fra dåse, skal de ikke koges. Kun drænes for væske.
  • Kikærterne lægges i blød i koldt vand natten over, giv dem gerne omkring 12 timer. Skyl dem grundigt og kog dem derefter i en gryde med vand, løg, bouillon, og laurbærblade i en times tid.
  • Blend grundigt alle ingredienser sammen, start kun med 1 dl olie og tilsæt mere indtil konsistensen som ønsket.
  • Server humus med brød og grøntsagsstænger eller som dressing til salat.
Humus