Go Back
+ servings

Nem regnbuekage

Denne smukke regnbuekage er ikke svær at lave og så ser den meget imponerende ud. Smagen er let, sød og luftig. Den perfekte kage til en børnefødselsdag eller en barnedåb.
Arbejdstid 25 min
Tilberedningstid 35 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret fødselsdagskage, Nem regnbuekage, regnbuekage
Antal 1 kage

Ingredienser

  • smør og mel til forme
  • 400 g sukker
  • 230 g smør blødgjort
  • 3 æg
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 240 ml kærnemælk
  • 60 ml piskefløde
  • 370 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • Madfarve: rød, gul, blå.

Frosting

  • 350 g blød flødeost
  • 320 g blødt smør
  • 600 g flormelis
  • 2 spsk vaniljesukker

Icing

  • 50 g pasteuriserede  æggehvider
  • 275 g flormelis
  • 0,5 tsk vaniljesukker

Sådan gør du 

  • Forvarm ovnen 170 grader. Smør 6 kageforme ca 24 cm med smør og drys med mel. Har du ikke 6 kagebunde, kan du bage over flere omgange.
  • Pisk sukker og smør grundigt sammen i en stor skål. Tilsæt æg og pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljesukker, kærnemælk og piskefløde og pisk igen. Bland ​​mel, bagepulver og salt i en ny skål. Pisk melblandingen i dejen, lidt af gangen.
  • Del dejen i seks skåle. Tilføj frugtfarve til hver skål og lav: rød, orange (rød+gul), gul, grøn(gul+blå), blå og violet(blå+rød). Mix hver af farverne med dejen og hæld den i formene, spred ud i et jævnt lag. Bag i 10-15 minutter. Må ikke overbage. Hold godt øje med dem.
  • Lad kagebundene køle af. Når formene er til at røre ved, kør en spatel omkring kanten og løs kagen. Tag meget forsigtigt kagebundene ud af formene. Sæt kagebundene til afkøling på riste.    
  • Lav frosting. Bland flødeost og smør. Tilsæt sukker og vanillesukker. Placer violette lag nederst smør et lag frosting på. Efterfulgt af det blå lag, grønne lag, gule lag, orange lag og tilsidst det røde lag. Frosting mellem hvert lag. Smør icing hele vejen rundt om kagen. Dette vil gøre kagen forme og forsegle evt løse krummer. Når icing er blevet hård, smør et lag frosting omkring kagen. Pynt evt kagen med hvad du har lyst til. Lad kagen stå i køleskabet indtil servering. Det gør kagen mere fast og flot når den gennemskæres.