Go Back
+ servings

Tomatsuppe, den hurtige

Hurtig og lækker suppe i en fart med croutoner, mayonnaise og tomatstykker. Man kan ikke smage den er lavet på bare 20 minutter.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret den hurtige, Tomatsuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 finthakket rødløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 dåse hakkede dåsetomater (vælg god kvalitet)
  • 1 dl ketchup
  • 4 skiver brød
  • 1 fed hvidløg, delt i to
  • 5 fed finthakket hvidløg
  • 8 finthakket tomater
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 bundt basilikum
  • 4 spsk mayonnaise
  • 4 spsk jomfruolivenolie
  • 1 dl olivenolie til stegning
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Rist 4 stykker brød det på panden med lidt olivenolie. Grid et overskåren hvidløg på brødet. Lad det riste lidt mere. Skær brødet i store tern og læg det til side.
  • Hæld lidt olie i en stor gryde, tilsæt hakkede løg, paprika, hvidløg og halvdelen af de friskhakkede tomater og lad det stege nogle minutter. Tilsæt ketchup, peber og salt, lad det koge lidt ind. Hæld dåsetomaterne i sammen med en dåse vand og æbleeddike. Lad det koge i 5 minutter.
  • Blend suppen godt igennem med en stavblender i et minut tid. Tilsæt lidt olivenolie og blend igen. Så er suppen færdig og kan tages af varmen.
  • Bland 4 spsk mayonnaise med 4 spsk olivenolie. Læg hakkede tomater og brød i bunden af fire dybe tallerkener og placer mayonnaisen ovenpå. Hæld suppen i og server.