Go Back
+ servings

Klassisk burger

Brug lidt tid og lav en fantastisk lækker hjemmelavet burger med hjemmebagte boller. Lav en ekstra stor portion boller og frys ned, så har du altid nogen klar.
Arbejdstid 45 min
Tilberedningstid 3 min
Samlet tid 50 min
Ret Klassisk burger
Antal 8 personer

Ingredienser

Burgerbollen

  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 900 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 20 g groft salt
  • 80 g blødt smør
  • 1 æg til pensling
  • 100 g sesamfrø

Bøffen

  • 1000 g hakket oksekød
  • 2 spsk worchestershire sauce
  • 3 spsk barbecuesauce
  • 2 spsk finthakket løg
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Øvrige ingredienser

  • tomater, agurker, salat mv.
  • ketchup
  • mirakel whip eller mayonnaise
  • evt ost i skiver

Sådan gør du 

  • Rør gær ud i lunken vand og tilsæt hvedemel, sukker og salt. Ælt dejen sammen og tilsæt det bløde smør. Ælt dejen godt igennem i 6-8 min. Lad dejen hæve et lunt sted i en time.
  • Bland alle ingredienser til bøfferne og rør godt igennem. Form 8 bøfferne og sæt dem i køleskabet til de skal steges.
  • Rens og skær dine gøntsager, f.eks tomater, løg, salatblade, agurk mv.
  • Hæld dejen ud på et bord med mel og del den i 8 stykker. Rul hvert stykke til en bolle. Lad bollerne efterhæve på en bageplade ca 30 min.
  • Tryk bollerne flade, så de får den rette størrelse og tykkelse. Herefter skal de hæve igen i en time.
  • Pensl bollerne med pisket æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 220 grader i ca 12-14 min. Tag dem ud når de er gyldne.
  • Steg bøfferne som ønsket på en pande eller på grillen. Sæt din burger sammen, som du bedst kan lide den.