Go Back
+ servings
Hurtig tortillas med sprød fisk

Tortillas med sprød fisk

Lav dine helt egne hjemmelavede tortillas stegt på panden med skønne sprøde stykker hvid fisk, lime og chili dressing samt spicy grøntsagsfyld.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tortillas med sprød fisk
Køkken Aftensmad, Fisk, Frokost, Latinamerikansk mad, Verdensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fisk

  • 400 g hvid fisk
  • 2 tsk salt
  • ca 3 dl mel
  • 2 sammenrørte æg
  • ca 3 dl pankorasp
  • olie til stegning

Dressing

  • 6 spsk cremefraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 knsp chili (kan udelades)
  • 4 spsk frisk limesaft
  • salt

Hvedetortillas, 8 stk.

  • 250 g hvedemel
  • ca 1 dl koldt vand
  • 0,5 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 3 dl snittet babyspinat blade
  • 1 dl finthakket koriander
  • 1 finthakket mango
  • 1 finthakket æble
  • 1 finthakket grøn chili (eller jalapeno)
  • 1 finthakket salatløg
  • 1 lime, saft herfra
  • salt

Sådan gør du
 

  • Saml alle ingredienserne til tortillas. Lad dejen hvile i 30 min eller mere.
  • Skær fisken i små stykker. Krydr dem med salt. Vend dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Steg dem gyldne og sprøde i rigelig olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Bland fyldet sammen og smag til med lidt salt.
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt.
  • Form dejen til 8 kugler og læg dem imellem to stykker film. Rul dem flade. Steg dem på en tør, mellemvarm pande i ca 2 min på hver side til de er let gyldne og færdige. Fyld dem med salat, dressing, fyld og fisk. Server med det samme.
Tried this recipe?Let us know how it was!