En helt simpel og klassisk opskrift på biksemad med sprøde kartofler, som er super hurtig at lave. Samtidig kan du få brugt dine madrester på en skøn måde.
Ret Aftensmad, biksemad, Hurtig aftensmad, nem aftensmad, Nem biksemad med smør
Antal 2personer
Ingredienser
400gkød i ternfeks skinkekød, oksekød eller lign.
400gsmå kogte kartofler
1,5grofthakket store løg
3gulerødder i tern
2æg
salt
peber
smør til stegning
ketchup
HP sauce
eller evt bearnaise
Sådan gør du
Skær de afkølede kogte kartofler i tern og steg dem i rigeligt smør til de er gyldne og sprøde. Sæt kartoflerne til side.
Smelt igen smør og svits dine gulerodsstykker. Jeg kan godt lide de stadig er lidt faste, så jeg steger dem kun et par min. Sæt de stegte gulerødder til side.
Læg nyt smør på panden og steg løg tern ca 2-3 min. Tilsæt dit kød i tern og steg det godt igennem, ca 10 min.
Bland kartofler, gulerødder, løg og kød.
Smag til med salt og peber.
Steg evt 2 spejlæg til retten.
Smager også godt med med ketchup og HP Sovs eller bearnaise.