Go Back
+ servings
Påskekage med citron

Påskekage med citron

Vis din kreative side! Lav en frisk, svampet og dekorativ påskekage. Pynt den med alverdens spiselige påskeæg eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser ;-)
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Påskekage med citron
Antal 10 personer

Ingredienser

  • 500 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 8 æg
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 citroner, saften herfra
  • 2 usprøjtet citron, revet skal herfra

Cream cheese frosting

  • 150 g blødt smør
  • 200 g 200 g flormelis
  • 200 g 200 g flødeost
  • 0,5 citron
  • evt. pastafarve

Sådan gør du 

  • Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under piskning. Piskes helt hvidt og luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk grundigt i mellem.
  • I en ny skål: bland mel, vaniljesukker og bagepulver røres sammen. De tørre ingredienser sigtes og blandes i dejen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes citronsaft samt fint revet citronskal.
  • Dejen hældes i en rund kageform, som er smurt med smør. Sæt kagen i en kold ovn. Temperaturen sættes til 160 gr. Påskekagen skal bages i ca 1 time og 15 min.
  • Lad kagen køle af inden den pyntes.
  • Pynt/ Frosting Pisk smørret blødt og tilsæt flormelissen lidt af gangen i mens du hele tiden pisker. Når cremen er hvid og luftig tilsættes flødeost og cremen røres kortvarigt igennem. Smag til med citronsaft. Tilsæt evt lidt pastafarve efter eget valg. Fordel din frosting på kagen. Pynt med æg, chokolade, slik eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser ;-)
Påskekage med citron

Historien bag opskriften

Påsken er en særlig tid. Foråret nærmer sig og kærkomne fridage med familien er i centrum. Hjemme hos os pynter vi gerne lidt op. Denne påske har jeg valgt pastelfarver, som minder mig om lysere dage og en sommer på vej. Derfor fik jeg lyst til at lave en sød og frisk påskekage med søde pastelfarver. Håber i får en dejlig påske!