Go Back
+ servings
Opskrift friteret æg

Friteret æg

Friteret æg er en nem opskrift på bare 15 min. Den er både er smuk og smager salt og sprødt, hvilket passer perfekt med det bløde æg.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret bedste æg, Friteret æg, luksus æg, luksus brunch, verdens bedste æg
Køkken Forårsmad, Forret, Frokost, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Påske, Tilbehør til aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 æg til kogning
  • 1 æg til panering
  • mel
  • panko rasp

Sådan gør du
 

  • Æggene koges i 5 min og køles ned i isvand for at stoppe kogningen.
  • Herefter pilles æggene forsigtigt, pas på de er meget bløde. Vendes i først mel, så i pisket æg, og til sidst i panko rasp.
  • Varm olien op og læg en smule rasp i olien. Den er varm nok, når det bobler omkring raspen. Æggene friteres i den varme olie til de er sprøde og gyldne. Drys havsalt på lige inden servering.
  • Friterede æg smager skønt i en salat. Som forret fungerer den også fortrinligt. Kan desuden være lækkert til en luksus brunch eller som en fin detalje med biksemad.
Tried this recipe?Let us know how it was!