Go Back
+ servings
Bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe

Denne lækre suppe er mild og cremet med rund og lidt sød smag. Suppen er en af mine absolutte favoritter. Den minder meget om græskar suppen, men butternut squashen har en mere blød og rund smag.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret butternut squash suppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • 1 helt hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 kviste finthakket frisk rosmarin - eller 1 tsk tørret
  • 300 ml grøntsagsbouillon, cirka - kan varieres afhængig af ønsket konsitens
  • 1 fint hakket løg
  • 2 dl kokosmælk
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • groft salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader. Vask din butternut squash. Skær den over i to halvdele og fjern tråde samt kerner. Snit et ternet mønster i frugtkødet. Skær toppen af hvidløget, så alle fedene er synlige i toppen. Gnid hvidløget hen over squash kødet. Læg hvidløget med åbningen nedad i squashens hulrum (hvor der før var kerner) Drys kødsiden med salt, peber og fint hakket rosmarin - gnid det ind med ca 2 spsk olie. Læg squash og hvidløg i ovnen ca 1 time, til det er mørt.
  • Steg det finthakkede løg klart i en stor gryde med 2 spsk olivenolie, uden det tager farve. Når squashen og hvidløget er kølet ned, skrab squash ud af skrællen og hvidløgsfedene ud af skallen. Hæld squashkød og hvidløgsfed i gryden. Lad det småsimre i ca 10 min.
  • Blend hele blandingen og tilsæt kokosmælk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Bagt butternut squash suppe

Historien bag opskriften

Bagt butternut squash suppe er skøn som forret eller hovedret, afhængig af portionens størrelse. Pas på, den mætter mere end man regner med 😉 Server den med godt brød til samt flot og lækker topping som feks koriander, bredbladet persille, creme fraiche, chili, ristede nødder eller kerner.