Go Back
+ servings

Salt karameller

Luksus salt karameller, som smager ligeså godt som købe-gourmet karameller. De er nemme at lave 5 ingredienser i en gryde og røre en gang i mellem, så nemt og så lækkert!!!
Arbejdstid 45 min
Tilberedningstid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret hjemmelavede karameller, karameller, karameller med fløde, saltkarameller opskrift, verdens bedste karameller
Antal 40 karameller

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl glucose sirup
  • 1 spsk havsalt - af god kvalitet

Sådan gør du 

  • Hæld smør, fløde, sukker og glucose sirup i en gryde på medium varme. Lad det småsimre under jævnlig omrøring i ca 40-50 min. Mindre i starten, mest til sidst.
  • Klargør et lille firkantet fad, belagt med en bolchemåtte (kan erstattes med bagepapir med et tyndt lag olie på)
  • Når karamelmassen begynder at slippe bunden, kan du lægge en lille "smagsprøve" på en tallerken og se hvordan hårdheden er. Jo kortere kogetid, des blødere. Jo længere kogetid, des mere hård bliver karamellen. Lav karamellen, som du kan lide den.
  • Når karamelmassen har den rigtige konsistens, tilsæt 1 spsk salt og rør hurtigt rundt. Hæld karamelmassen ud i formen og skær ud i firkanter mens karamellen stadig er lidt lun. Brug evt en pizzaskærer. Karamellerne kan evt pakkes ind i små stykker bagepapir. Opbevares tørt.

Historien bag opskriften

Advarsel!!! Disse salt karameller er svære at holde nallerne fra! De smager virkeligt, så englene synger. Derudover er de bare super nemme at lave. Jeg er færdig med at købe luksus karameller til dyre penge, fra nu af laver jeg mine egne :-) Jeg bruger genanvendelige og super rengøringsvenlige bolchemåtte fra Allcooking.dk, som du kan købe lige her.