Go Back
+ servings
Opskrift på verdens bedste salt karameller

Salt karameller

Luksus salt karameller, som smager ligeså godt som købe-gourmet karameller. De er nemme at lave 5 ingredienser i en gryde og røre en gang i mellem, så nemt og så lækkert!!!
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret hjemmelavede karameller, karameller, karameller med fløde, saltkarameller opskrift, verdens bedste karameller
Køkken Desserter, Julemad, Kager, Mad til børn, Økonomisk mad
Antal 40 karameller

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl glucose sirup
  • 1 spsk havsalt - af god kvalitet

Sådan gør du
 

  • Hæld smør, fløde, sukker og glucose sirup i en gryde på medium varme. Lad det småsimre under jævnlig omrøring i ca 40-50 min. Mindre i starten, mest til sidst.
  • Klargør et lille firkantet fad, belagt med en bolchemåtte (kan erstattes med bagepapir med et tyndt lag olie på)
  • Når karamelmassen begynder at slippe bunden, kan du lægge en lille "smagsprøve" på en tallerken og se hvordan hårdheden er. Jo kortere kogetid, des blødere. Jo længere kogetid, des mere hård bliver karamellen. Lav karamellen, som du kan lide den.
  • Når karamelmassen har den rigtige konsistens, tilsæt 1 spsk salt og rør hurtigt rundt. Hæld karamelmassen ud i formen og skær ud i firkanter mens karamellen stadig er lidt lun. Brug evt en pizzaskærer. Karamellerne kan evt pakkes ind i små stykker bagepapir. Opbevares tørt.
Tried this recipe?Let us know how it was!