Go Back
+ servings
Opskrift på Rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder

Rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder

En nem og syrlig rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder, som giver desserten en skøn knasende sprødhed.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Desserter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 g rabarber
  • 1,5 tsk fint revet frisk ingefær
  • 0,5 dl hvidvin
  • 8 spsk rørsukker
  • 3 spsk pistacienødder, grofthakket mandler kan også bruges.
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl mascarpone
  • 3 spsk flormelis
  • 0,5 tsk vaniljekorn eller 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Vask og skær rabarber i ca 2 cm stykker. Skræl og riv ingefæren. Bland rabarber, ingefær, hvidvin og 4 spsk rørsukker i en gryde. Kog det i ca 4 min, indtil rabarberen er blevet blød. Sæt det til afkøling, evt i en kold skål.
  • Hak pistacienødderne. Smelt 4 tsk rørsukker i en gryde, tilsæt nødderne og rist det en smule 1-2 min. Pas på at det ikke brænder på. Hæld blandingen ud på et bagepapir og del stykkerne, mens det stadigt er varmt.
  • Pisk fløden til skum. Vend forsigtigt mascarpone, vaniljekorn og flormelis i flødeskummet.
  • Del den afkølede rabarbermasse i glas, på nær nogle få stykker til pynt. Læg flødeskum blandingen oven på rabarbermassen. Top glasset med karamelliserede pistacienødder og rabarber.
Tried this recipe?Let us know how it was!