Go Back
+ servings

Rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder

En nem og syrlig rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder, som giver desserten en skøn knasende sprødhed.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 1 t
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1,5 tsk fint revet frisk ingefær
  • 0,5 dl hvidvin
  • 8 spsk rørsukker
  • 3 spsk pistacienødder, grofthakket mandler kan også bruges.
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl mascarpone
  • 3 spsk flormelis
  • 0,5 tsk vaniljekorn eller 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du 

  • Vask og skær rabarber i ca 2 cm stykker. Skræl og riv ingefæren. Bland rabarber, ingefær, hvidvin og 4 spsk rørsukker i en gryde. Kog det i ca 4 min, indtil rabarberen er blevet blød. Sæt det til afkøling, evt i en kold skål.
  • Hak pistacienødderne. Smelt 4 tsk rørsukker i en gryde, tilsæt nødderne og rist det en smule 1-2 min. Pas på at det ikke brænder på. Hæld blandingen ud på et bagepapir og del stykkerne, mens det stadigt er varmt.
  • Pisk fløden til skum. Vend forsigtigt mascarpone, vaniljekorn og flormelis i flødeskummet.
  • Del den afkølede rabarbermasse i glas, på nær nogle få stykker til pynt. Læg flødeskum blandingen oven på rabarbermassen. Top glasset med karamelliserede pistacienødder og rabarber.

Historien bag opskriften

Denne dejlige sommerdessert med rabarber lavede jeg i god tid inden mine gæster ankom. Jeg ventede blot med at tilsætte de karamelliserede pistacienødder til lige inden servering. Desserten blev et stort hit, gæsterne var vilde med den. Jeg tænker, at rabarber altid er fantastiske. Det er dejligt når man kan få brygget noget skønt sammen som hylder den fantastiske smag :-)