Go Back
+ servings
Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken

En smagfuld cremet peanut sauce med masser af skønne krydderier med lækre møre kyllingestykker og knasende salte peanuts.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret gryderet, indisk mad, nem aftendsmad, nem mad, peanut butter chicken, peanut gryderet, simremad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Kylling, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 person

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g yoghurt natural
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed fed presset hvidløg
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)

I øvrigt

  • 50 g smør
  • 1 løg små tern
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk peanutbutter
  • salt og peber
  • 1-2 dl salte peanuts

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  • Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden.
  • Når det koger tag ca 2-3 dl sauce i en lille skål. Tilsæt peanutbutter og rør rundt til det er opløst. Hæld saucen med peanutbutter tilbage i gryden og rør rundt. Lad det simre ved lav varme i ca 30 min under jævnlig omrøring, til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
Tried this recipe?Let us know how it was!